De energieke hennen

De hennen worden op een gespecialiseerd opfokbedrijf opgefokt van eendagskuiken totdat ze 17 weken oud zijn. Wanneer de hennen 17 weken oud zijn komen ze bij ons op het bedrijf. Als de hennen 20 weken oud zijn beginnen ze met eieren leggen. De eerst eieren zijn nog klein, zo ongeveer 40 à 45 gram. Naarmate de hennen ouder worden stijgt het eigewicht tot ongeveer 65 gram. Met een leeftijd van 30 weken legt bijna iedere hen iedere dag een ei.

Om een hen een ei te laten leggen heeft ze dagelijks 120 gram voer en 200 milliliter water nodig. Onze hennen krijgen vers drinkwater en voer van hoge kwaliteit. Het voer is erg belangrijk, het moet bestaan uit de juiste samenstelling om de hen energiek te houden. Want een energieke hen zorgt voor mooie en lekkere eieren.

Niet alleen drinkwater en voer zijn belangrijk, ook het klimaat in onze stallen is erg belangrijk. Een aangenaam en gezond klimaat in de stal heeft te maken met de luchtsnelheid, luchtstroming en de temperatuur. Het is belangrijk voor de gezondheid van de hennen om deze punten onder controle te houden.

Wij streven ernaar om op maatschappelijke verantwoorde wijze onze hennen te houden. Centraal staat altijd het milieu, dierenwelzijn en de mens.